Vloerverwarming is de meest ideale manier van verwarmen i.s.m. een tegelvloer! Doordat de tegels de warmte opnemen en rustig afgeven ervaart u een heerlijke manier van verwarmen!

Wij leveren complete vloerverwarmingssystemen. Door de verschillende soorten van vloerverwarming adviseren wij u graag wat bij uw situatie het de beste past. Er is de keuze tussen een hoofdverwarming of een bijverwarming. En tussen ingeslepen en gebonden vloerverwarming. 

Hoofdverwarming of bijverwarming?
De hoofdverwarming is een alleenstaand systeem waarbij de hart op hart afstand van de slang 12.5 tot 15cm bedraagt. Per groep is een slang maximaal 70 meter lang waardoor de groep niet groter dan 10m² is. Dit leidt tot een goede warmteverdeling (geen koude plekken) en zorgt ervoor dat het systeem snel reageert. Hoofdverwarming geeft meer comfort dan bijverwarming omdat de reactietijd korter is door de kleinere groepen en de vloer warmer wordt. Bijverwarming haalt enkel de kou uit de vloer, dus de vloer wordt niet echt warm.
De bijverwarming werkt naast een ander systeem. De hart op hart afstand van de slang is 15cm met een maximale lengte van 105 meter slang per groep. Hierdoor is de groep niet groter dan 15m². Bijverwarming zal in vergelijking met hoofdverwarming tot hogere stookkosten leiden. Omdat radiatoren een ruimte sneller verwarmen dan de vloerverwarming dat doet, zullen de radiatoren deels dicht moeten om de kou uit de vloer te halen. Dit houdt in dat er langer gestookt moet worden.

Ingeslepen of gebonden vloerverwarming?
Als er in de woning al een dekvloer zit dan kan er het beste voor een ingeslepen vloerverwarming worden gekozen. Met speciale machines wordt deze stofvrij ingevreesd. Voordeel van het systeem is dat het direct aan de oppervlak ligt waardoor het systeem snel reageert! Bij het binden van de vloerverwarming worden de slangen op staalnetten gebonden met een reflectiefolie eronder. Bij dit systeem wordt er een cementdekvloer op de vloerverwarming aangebracht. Dit systeem wordt vaak in de nieuwbouw toegepast.

Benieuwd wat er voor u het beste systeem is? Kom eens langs in de showroom en laat u adviseren.

ADRES & ROUTE

Waar vindt u ons?


Klik hier...

OVER ONS

Wie zijn wij en wat bieden wij onze klanten?

Lees meer...

CONTACT / OFFERTE

Voor contact of een vrijblijvende offerte!

Klik hier...

OPENINGSTIJDEN

Voor informatie over onze openingstijden!

 

Klik hier...